Η Ιερά Μητρόπολη Αττικής διαιρέθηκε στα 2

Σύμφωνα με τον Νόμο 3822/2010, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 21, 16.02.2010, Τ. Α’), η Ιερά Μητρόπολη Αττικής διαλύθηκε και δημιουργήθηκαν δύο νέες Μητροπόλεις, η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως με έδρα το Ίλιον και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού με έδρα την Κηφισιά.

Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως

Στην εδαφική περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως περιλαμβάνονται οι Δήμοι : Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως, Ανω Λιοσίων, Καματερού, Ζεφυρίου, Αυλώνος, Φυλής και Θρακομακεδόνων, καθώς επίσης και οι Κοινότητες : Αφιδνών και Κρυονερίου.

Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού

Στην εδαφική περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού περιλαμβάνονται οι Δήμοι : Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων, Νέας Ερυθραίας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Ωρωπού, Αγίου Στεφάνου, Ανοιξης, Διονύσου, Εκάλης και Καλάμου, καθώς επίσης και οι Κοινότητες : Δροσιάς, Ροδόπολης, Σταμάτας, Γραμματικού, Βαρνάβα, Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου, Νέων Παλατίων, Συκαμίνου, Μαρκόπουλου και Σκάλας Ωρωπού.

Βεβαίως, μετά την συνένωση των Δήμων (λόγω Καλλικράτη), που πρόκειται να γίνει στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν τυχόν αλλαγές.

Τώρα που το διαβάσατε ελάτε να το συζητήσουμε

σχόλια

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.