«Του ονείρου το φτερό…» παιδικό θέατρο στον Πολυχώρο Άγκυρα

Το παιδικό θέατρο είναι μια από τις καλύτερες εξόδους που μπορούμε να προγραμματίσουμε για τα παιδιά από μικρή ηλικία, γιατί συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελεί την πρώτη επαφή τους με την τέχνη και τα βοηθά να αναπτυχθούν πνευματικά και συναισθηματικά. Για τον λόγο αυτό, όταν ενημερωνόμαστε για μια καλή παράσταση παιδικού θεάτρου, θέλουμε να μεταφέρουμε την ενημέρωση σε όλους εσάς που είστε γονείς, θείοι, νονοί και αναζητάτε τρόπους για να περνάτε όμορφα, διασκεδαστικά και διδακτικά με τα παιδιά σας.

Η Θεατρομάθεια, λοιπόν, παρουσιάζει στον Πολυχώρο Άγκυρα, κάθε Σάββατο 12.30 μ.μ., την παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά: «Του ονείρου το φτερό στης αγάπης το χορό» του Τάκη Χρυσούλη.

Παιδικό θέατρο από την Θεατρομάθεια στον Πολυχώρο Άγκυρα
Στιγμιότυπο από παράσταση παιδικού θεάτρου από την Θεατρομάθεια

Μια παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τα θέλω και τα όνειρα τους και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες. Για να µη κρατήσει ο ύπνος τα όνειρα και τις προσδοκίες μας πρέπει να αποδείξουμε την αγάπη και την προσήλωσή μας σε αυτά και να κερδίσουμε το δαχτυλίδι της αγάπης. Στην προσπάθειά αυτή, οι ήρωες του έργου, θα οδηγήσουν τους μικρούς θεατές-συνταξιδιώτες, μέσα από περιπέτειες ως την Αγαπούπολη, όπου θα τους δοθεί σαν έπαθλο το δαχτυλίδι της αγάπης που θα τα δέσει για πάντα με το όνειρό τους.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ύπνος έχει μαζέψει όλα τα όνειρα, γιατί οι άνθρωποι δεν τα προσέχουν, στο παλάτι του στην Αγαπούπολη. Όμως όλα τα ζώα του δάσους και τα παιδιά τα θέλουν πίσω. Ο Πιτσούνης έχει από την κουκουβάγια του ξύπνιου το βοτάνι. Η Πίτσα-Πιπίτσα η Αλεπουδίτσα του δείχνει πώς αυτό θα το μοιράσει σ’ όλα τα παιδιά για να μην κοιμηθούν και να πάνε όλοι μαζί στην Αγαπούπολη, να συναντηθούν με το όνειρό τους. Στον δρόμο συναντούν τον διασκεδαστικό Μίνο Φρύνο το Βατραχάκι, που θέλει να πραγματοποιήσει πολλά όνειρά του, αλλά και την Νεράιδα Φωτεινούλα που βρίσκει τη λύση για να στείλουμε όλοι ένα μήνυμα στον κυρ-Ύπνο και να δεθούμε για πάντα με το όνειρό μας.

Οι συντελεστές

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης

Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Ζωγραφική Σκηνικού: Ιουστίνη Χατζάκη

Στίχοι τραγουδιών: Τάκης Χρυσούλης

Μουσική: Βασίλης Κούλογλου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Έλενα Ρουμελιώτη, Μάρω Χασιώτη

Συμμετέχουν: οι μικροί θεατές

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ, Σόλωνος 124 & Εμ.Μπενάκη, Αθήνα.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο 12.30 μ.μ.

Ημερομηνίες : 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου / 1, 8, 15, 22 Δεκεμβρίου / 12, 19, 26 Ιανουαρίου
Εισιτήριο: 6€

Επιλέξαμε να κλείσουμε αυτή την ανάρτηση με το σημείωμα του συγγραφέα, Τάκη Χρυσούλη, για το έργο :

«Πριν χαθεί το όνειρό μας… Αυτό το όνειρο για το μέγεθος – μεγαλείο, που κουβαλάει καθένας από μας σαν άνθρωπος… Αυτό το όνειρο που πάντα θέλουμε ν’ αγγίξουμε και διαρκώς ξεφεύγει. Αυτό το όνειρο που μεγάλοι προδίδουμε κάτω απ’ το αδυσώπητο βάρος της ανάγκης. Αυτό το όνειρο έρχεται τούτο το απλό εργάκι να το “λογοδώσει” και να το δέσει με το δάχτυλο κάθε μικρού θεατή μ’ ένα δαχτυλίδι αγάπης. Έναν αρραβώνα που θα γεμίσει πίστη και χαρά, τα μεγάλα αθώα μάτια των μικρών φίλων μας».

Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε κι εμείς μια παράσταση!