Η είδηση της ημέρας που κάνει μπαμ

etyposΣήμερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι τίθενται σε εκκαθάριση ο Ελεύθερος Τύπος (μαζί και το e-typos.com), ο Τύπος της Κυριακής & ο ραδιοσταθμός City, ιδιοκτησίας της οικογένειας Αγγελοπούλου τα τελευταία 3 χρόνια. Αν και επανασχεδιάστηκε τόσο το καθημερινό φύλλο, όσο και το φύλλο της Κυριακής, αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός στελεχώθηκε με δυνατά ονόματα και όλα τους πολυδιαφημίστηκαν και υποστηρίχθηκαν με πολυτελή ένθετα, δεν υπήρξε το ανάλογο αποτέλεσμα για να γυρίσουν οι επιχειρήσεις στην κερδοφορία, παρόλο που ξεκίνησαν με ελπίδες αυτή την προσπάθεια.

Δυστυχώς, η είδηση έρχεται κεραμίδα στα κεφάλια εκατοντάδων εργαζομένων που υποχρεώνονται να αναζητήσουν δουλειά στα άλλα ΜΜΕ, που δεν βρίσκονται επίσης σε καλό επίπεδο αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Και όλα αυτά, όταν σήμερα έχει βουίξει ο τόπος για την μεγάλη γκάφα πρωτίστως του Βήματος, αλλά και άλλων εφημερίδων (Ελευθεροτυπία, Έθνος) σχετικά με το ρεπορτάζ που παρουσιάζεται από την συνάντηση του Πρωθυπουργού κ.  Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ερντογάν, ενώ ο κ. Ερντογάν δεν ήρθε στην χώρα μας!

Η αξιοπιστία των παραδοσιακών ΜΜΕ πλήττεται άσχημα και οι αναγνώστες “μπούκωσαν” από τις προσφορές και τα CDs. Αν και καθυστερημένα, ολοένα και περισσότεροι καταλαβαίνουν πια τα παιχνίδια που παίζονται και το Internet έχει συμβάλλει σε ένα σημαντικό βαθμό σε αυτό, με την άμεση και πολύπλευρη ενημέρωση που προσφέρει! Και σε αυτό βέβαια, ο αναγνώστης οφείλει να ενεργοποιήσει την κριτική του ικανότητα, γιατί πρέπει να διυλίζει ότι διαβάζει και να μην υιοθετεί άκριτα ότι του προσφέρεται ως ενημέρωση.

Για να κλείσουμε με την περίπτωση του Ελεύθερου Τύπου, πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση (μπορείτε να τη διαβάσετε στο www.e-typos.com) οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο και θα λάβουν το συντομότερο τις αποζημιώσεις τους.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.